De Bonusouder

 In Blog, Column de Kogge, Column de Uitkomst

stiefouder

De bonusouder

‘Ach, wat een schatjes’, dacht je toen je zijn kinderen voor het eerst ontmoette. Nu zit je met je handen in je haar. Zeiden ze nou echt dat ze niet naar jou gingen luisteren omdat je hun moeder niet bent? Dit had je je heel anders voorgesteld. Misschien helpen deze tips je.

 1. Heb geduld.

  De onvoorwaardelijke band die de kinderen met hun ouders hebben, heb jij niet als bonusouder. Een band moet langzaam groeien. Geef het de tijd en ruimte.

 2. Zij zitten niet te wachten op jou.

  Jullie zijn verliefd geworden op elkaar. De kinderen krijgen jou er dus bij. Zij zijn misschien nog helemaal niet zover. Nu komen papa en mama zeker niet meer bij elkaar. Bekijk het eens vanaf hun kant.

 3. Wees betrokken maar bemoei je er niet mee.

  Jij hoeft de kinderen niet op te voeden, daar hebben ze hun ouders voor. Maar je kan wel betrokken zijn bij de kinderen. Geef ze oprechte aandacht. Dan stellen ze zich vanzelf wat meer voor je open.

 4. Jij hebt iets toe te voegen.

  Jij hebt eigenschappen die papa en mama niet hebben. Kan jij bijvoorbeeld wel knutselen, hutten bouwen, voetballen of geduldig luisteren naar hele lange kinderverhalen? Doe dat met ze. Zo ben jij ook uniek in jullie samengestelde gezin.

 

Aanbevolen blogs

Laat een bericht achter