Scheiden en social media

 In Blog, Column de Kogge, Column de Uitkomst

Scheiden en Social Media

Een gescheiden vader uit Twente mag op Facebook geen foto’s van zijn kind meer delen. Dat heeft de kinderrechter bepaald op verzoek van de moeder van het kind. Deelt de man wel foto’s op sociale media, dan kan de vrouw haar ex een dwangsom op te leggen.

Deze uitspraak stond niet zo lang geleden in de krant. Toen ik verder las bleek dat de ouders in een vechtscheiding zaten en de rechter niet wilde dat de zaak verder escaleerde door de actie van de vader. De moeder was bang om de controle te verliezen zo bleek uit de motivatie ook al stonden de foto’s afgeschermd voor derden.

Ik ben dan altijd nieuwsgierig naar wat er dan eigenlijk achter zit. Waar is de moeder bang voor? Heeft dit met wederzijds vertrouwen te maken? Of met communicatie over wensen en verwachtingen?

In de ouderschapsplannen die ik voor mijn klanten maak bespreek ik altijd internet en social media. Niet alleen wat je plaatst over de kinderen maar ook wat jullie over elkaar op internet zetten.

Wat heb jij in jullie ouderschapsplan eigenlijk opgenomen over social media?

Wil je meer weten wat er allemaal in een ouderschapsplan kan worden opgenomen? Neem dan gerust contact met mij op, ik ben je graag van dienst.

Aanbevolen blogs

Laat een bericht achter