Als je kind gaat scheiden

 In Blog, Column de Kogge, Column de Uitkomst

Help, mijn kind gaat scheiden!

Als je kind gaat scheiden kan je als opa of oma in een lastige situatie komen. Want hoe ga je om met het verdriet van je eigen kind, zijn/haar ex en de kleinkinderen?

Zorg ervoor dat je niet te betrokken raakt bij de scheiding van je kind. Ieder verhaal heeft twee kanten en daar wil je niet tussen komen te zitten. Als je je eigen kind door dik en dun blijft verdedigen kan je de ‘goodwill’ van de andere partij verliezen. Daarentegen kan je je net zo goed verlaten voelen door je ex-schoonzoon/dochter. Als ouders scheidt je eigenlijk ook een stukje mee. Die rouw mag er natuurlijk ook zijn.

Hoe kan ik ze helpen?

Wat kan je doen voor je kind en kleinkinderen?

  • Waarschijnlijk had je kind een lang en gelukkig huwelijk voor ogen. Laat dat beeld los, rouw erom en blijf niet hangen in het oude. Als jij de nieuwe situatie accepteert zal je kind zich gesteund voelen;
  • Blijf respectvol naar beide partijen. Meegaan in de boosheid van je kind voedt zijn/haar negatieve emoties. Laat je kind zijn/haar verhaal vertellen. Luister en troost. Dat helpt;
  • Geef je kleinkinderen wat extra aandacht. Juist in deze tijd is het fijn als ze een neutrale plek hebben waar ze terecht kunnen wanneer hun ouders boos of verdrietig zijn. Luister naar ze en kies geen partij. Kinderen zijn heel loyaal aan hun ouders.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Kijk dan eens op deze pagina https://www.opanoma.nl/

 

Recent Posts

Laat een bericht achter