Alleen op vakantie met de kinderen?

 In Blog, Column de Kogge, Column de Uitkomst

Alleen op vakantie met de kinderen?

Heerlijk, bijna vakantie! Na een jaar lang hard werken heb je dat wel verdiend. Als je in het afgelopen jaar uit elkaar bent gegaan is dit je eerste vakantie alleen met de kinderen. Zowel voor jou als voor de kinderen kan dit best spannend zijn. Hierbij wat tips.

  1. Zorg ervoor dat je een verklaring ‘toestemming op reis’ bij je hebt als je met je kinderen naar het buitenland gaat. Deze kan je downloaden via de site van de Rijksoverheid;
  2. Kinderen van gescheiden ouders gaan soms twee keer op vakantie in deze periode. Voor hun is het soms helemaal niet prettig als ze eerst 1000 kilometer heen en weer met de ene ouder moeten en daarna nog eens met de andere ouder. Stem jullie plannen zoveel mogelijk op elkaar af;
  3. Voor jonge kinderen is drie weken zonder de andere ouder vaak teveel. Dit zegt niks over jouw kwaliteiten als ouder. Ze kunnen dit gewoon nog niet. Spreek liever maximaal twee weken aaneengesloten af en verdeel de overgebleven periode;
  4. Gaat er een stiefouder mee? Voor jou misschien een heerlijk idee. Geldt dit ook voor je kinderen? Zijn zij er wel aan toe? Plan, als er een nieuwe partner meegaat, wat momentjes alleen in met je kinderen. Dan hebben ze je even helemaal voor zichzelf.

Probeer dus bij alle leuke plannen niet alleen te kijken naar wat er voor jou belangrijk is, maar kijk ook naar hoe de zomervakantie is voor je kinderen.

Een hele fijne en ontspannen vakantie!

Aanbevolen blogs

Laat een bericht achter