Berekening kinderalimentatie voor 1 januari 2015

 In Blog, Column de Kogge, Column de Uitkomst

Heb jij nog een berekening kinderalimentatie van voor 1 januari 2015?

Ben je voor 1 januari 2015 uit elkaar gegaan en is er toentertijd kinderalimentatie vastgesteld? Dan heb je kans dat er een verkeerd bedrag voor de kinderen is vastgesteld.

Wat is er gebeurd?

Voor 1 januari 2015 werd er vanuit gegaan dat bij het berekenen van de kinderalimentatie het te ontvangen kindgebonden budget in mindering moest worden gebracht op de behoefte van het kind. De behoefte van het kind is de welstand waarin het kind gewend was te leven voor de scheiding. Uiteindelijk is door de Hoge Raad bepaald dat deze rekenmethode niet juist is. Het te ontvangen kindgebonden budget moet worden opgeteld bij je inkomen en dat bepaalt samen je draagkracht voor de kinderalimentatie. Zowel de toeslag die je ontvangt als alleenstaande ouder als het overige deel van het kindgebonden budget wordt hierin meegeteld. Deze correctie geldt op alle kinderalimentatieberekeningen die gemaakt zijn met kindgebonden budget. Dus ook de regelingen van voor 1 januari 2015.

Welke regeling heb jij?

Heb jij een regeling van voor 1 januari 2015? Dan kan er dus een fout in de berekening zitten waardoor er een te lage behoefte (welstand) voor de kinderen is vastgesteld. Het kan hierbij om een groot verschil gaan wat behoorlijk kan oplopen. Wil je weten of jouw berekening klopt? Neem dan gerust contact met mij op. Ik hanteer een speciaal tarief voor het herberekenen van de kinderalimentatie.

Aanbevolen blogs

Laat een bericht achter