Handige websites

kinderalimentatie berekenen
ouderschapsplan maken
Kinderalimentatie berekenen.nl
Kinderalimentatie berekenen: Dè specialist in het maken van berekeningen volgens Trema-normen.
  • Wil je weten of je kinderalimentatie moet betalen en zo ja, hoeveel?
  • Betaal je al kinderalimentatie en is jouw situatie veranderd?
  • Ontvang je kinderalimentatie en is er iets bij jou gewijzigd?
  • Hebben jullie discussie over de betaling van kinderalimentatie?

Dan ben je hier aan het goede adres!

Ouderschapsplan-maken: Als je uit elkaar bent of gaat blijven jij en je ex-partner samen verantwoordelijk voor de opvoeding van jullie kinderen. Sinds 2009 is het verplicht voor ouders met kinderen jonger dan 18 jaar om een ouderschapsplan te maken. Hierin leg je samen afspraken vast over de kinderen. Soms kom je er samen helemaal uit, en soms heb je extra hulp nodig. Daarom kan je op ouderschapsplan maken zelf kiezen of en welke hulp je nodig hebt.

Bloem mediation

Villa Pinedo: Dé plek voor kinderen van gescheiden ouders. Op deze plek kunnen jullie en de kinderen informatie en ervaringen vinden voor en over kinderen van gescheiden ouders. Een aanrader om te lezen wat er nu echt in het hoofd van kinderen omgaat als ouder gaan scheiden of gescheiden zijn.

LBIO: Het LBIO is een overheidsinstelling en verricht wettelijke taken op het gebied van de inning van alimentatie. De bedoeling van de wetgever is dat partijen onderling de betalingen van alimentatie regelen. Daarom probeert het LBIO (na een ontvangen inningsverzoek) eerst door een korte bemiddeling inning (met vaak hoge kosten) te voorkomen.

Rijksoverheid Rijksoverheid: op deze site kan je algemene overheidsinformatie vinden omtrent scheiden en hoe je alles kan regelen

Nibud : Het Nibud is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut. Het doet onderzoek naar en geven voorlichting over geldzaken

Nederlandse mediators vereniging
ADR registermediator
Kring van scheidingsspecialisten