Vechtscheiding, hulp nodig?ruzie alkmaar

Zit je in een vechtscheiding? Ik heb een traject ontwikkelt waarbij je niet gelijk met je ex-partner om tafel hoeft. Soms is samen gewoon nog een brug te ver. Hoe dat werkt? Ik vertel het je graag tijdens een persoonlijk gesprek. Bel me voor een vrijblijvende kennismaking 06-57758670

Vechtscheiding, wat is dat?

Ben je verzeilt geraakt in een vechtscheiding? En weet je niet hoe je hieruit kan komen? Heb je hulp nodig maar weet je niet waar je moet beginnen? Als je in een vechtscheiding zit heb je waarschijnlijk al een heel traject doorlopen. Advocaten, mediators, de rechtbank. Ik hoef je waarschijnlijk niks meer te vertellen over al die procedures.

De stress, boosheid, verdriet voeren de boventoon. Hoe zou het zijn als je verder kon gaan zonder deze ballast?

Tegenwoordig wordt er al snel over een vechtscheiding gesproken. Maar wanneer spreek je nu eigenlijk van een vechtscheiding? Prof. Friedrich Glasl heeft een model ontwikkelt dat de escalatieladder heet. In deze ladder zijn er drie fasen te onderscheiden. Als je in de laatste fase zit, is er sprake van een vechtscheiding. Je bent samen niet meer bezig met een oplossing.

vechtscheiding escalatieladder
Hoe kom je hier nu weer uit? Gelukkig is het mogelijk om dezelfde weg ook weer terug te bewandelen. Dit heeft echter wel zijn tijd nodig en zal jullie beiden de nodige moeite kosten. Ben je bereid om ervoor te gaan? En ben je ook bereid naar je eigen rol te kijken?

Mijn rol als mediator

Je hebt besloten dat het zo niet verder kan en wilt hier aan werken. Wat kan ik voor jou betekenen? Ik ben een oplossingsgerichte mediator. Dat wil zeggen dat er alle ruimte is voor jouw kant van het verhaal. Alle frustraties, pijn, woede en verdriet mogen er zijn. Het is jouw gevoel en dat telt. Ik luister, laat je volledig in je waarde en hou je af en toe een spiegel voor. Als we deze fase hebben doorlopen gaan we samen op zoek naar de best mogelijke oplossing.

Het belang van de kinderen voorop!

Tijdens een vechtscheiding lopen de emoties soms zo op dat de kinderen weleens ‘ondergesneeuwd’ raken. Dat is als ouders natuurlijk wat je niet wilt. Ik kom op voor het belang van jullie kinderen. Ik laat jullie plaatsnemen in de schoenen van jullie kinderen. Dit zorgt ervoor dat je beter in staat bent om de impact van een vechtscheiding op kinderen te begrijpen.