Coaching bij scheiding

Scheiden of uit elkaar gaan doe je meestal niet ‘even’. Daar is meestal al een heel proces aan vooraf gegaan. Bij jou of bij je partner. Als het dan zover is en je samen naar de mediator of advocaat gaat komt er veel op je af. In korte tijd moet je veel beslissingen nemen terwijl je al zoveel aan je hoofd hebt. Het kan dan heel fijn zijn om samen met de scheidingscoach alles nog eens rustig op een rijtje te zetten.

Coaching bij scheiding

Wanneer kan je coaching bij scheiding inzetten?

Overweeg je uit elkaar te gaan maar weet je dit nog niet zeker? Loop je tegen zaken aan en wil je helder krijgen waar jij nu behoefte aan hebt? Dan is coaching voor je scheiding echt iets voor jou. Samen met je coach ontdek je waar jij behoefte aan hebt. En of dit nu scheiden of blijven is, dat bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Enkele voorbeelden van coachvragen voor je scheiding:

 • Ik overweeg te gaan scheiden. Wat kan ik dan verwachten?
 • Mijn partner wil geen relatietherapie en ik weet niet meer wat ik nu eigenlijk wil. Kan jij me helpen?
 • Hoe sta ik sterker in mijn schoenen als het wel tot een scheiding komt?

Coaching tijdens je scheiding

Is de knoop doorgehakt en gaan jullie scheiden of uit elkaar? Dan moeten er veel beslissingen worden genomen. Jullie nemen samen bij de mediator of advocaat veel beslissingen. Maar wanneer weet je nu zeker dat deze keuze ook echt bij jou past?

Uit onderzoek blijkt dat 40%(!) van de mensen die zijn gescheiden achteraf spijt had van een of meer gemaakte afspraken. Meestal op financieel gebied. Wil jij zeker weten dat je de juist keuzes maakt? Dan is coaching bij scheiding echt iets voor jou. Samen met je coach neem je alle stukken rustig door. Als je wilt kan een heel financieel plaatje na scheiding voor je worden gemaakt zodat je weet welke beslissing, welke financiële gevolgen heeft.

Enkele voorbeelden van coachvragen tijdens je scheiding:

 • Moet ik wel of niet afzien van partneralimentatie?
 • Moeten wij ons pensioen delen of kunnen we dit anders regelen?
 • Ik voel me heel schuldig dat ik wil scheiden. Mag ik afzien van spullen en geld om het voor mijn ex iets makkelijker te maken?
 • Mijn ex heeft me belazerd en ik voel me zo boos dat ik hem nooit meer wil zien. Maar we hebben kinderen. Hoe doe ik dat?

Wil je samen bij mij langskomen? Dan is mijn mediationtraject wellicht wat voor jullie.

Coaching bij scheiding
Coaching bij scheiding

Coaching na je scheiding

Ook als de scheiding eenmaal is afgerond ben je meestal nog niet ‘klaar’. Je moet een nieuwe modus vinden samen met je ex-partner. Dit gaat vaak met ups en downs. Als jullie kinderen hebben breekt ook hier een heel nieuw tijdperk aan.

Enkele voorbeeldvragen van na de scheiding:

 • Ik mis mijn kinderen zo als ze bij mijn ex-partner zijn. Hoe kan ik hier beter mee leren omgaan?
 • Onze situatie is gewijzigd en ik weet niet of de berekeningen van tijdens de scheiding nog wel kloppen. Kan dit opnieuw berekend worden?
 • Mijn ex-partner en ik denken heel verschillend over de opvoeding. Wat moeten we nu doen?
 • Ik stoor me aan de nieuwe partner van mijn ex. Wat kan ik hieraan doen?
 • Ik heb een nieuwe partner maar mijn kinderen willen er niks van weten. Hoe kan ik ze mijn nieuwe liefde laten accepteren?

Wat anderen zeggen:

‘Alles was ineens anders. Hoe moest ik daar nu mijn weg in vinden? Coaching heeft mij enorm geholpen na mijn scheiding’.

 

‘Mijn vriendinnen waren het op een gegeven moment wel zat om telkens weer mijn verhaal aan te moeten horen. Gelukkig had ik mijn coach die alle aandacht voor mijn kant van het verhaal had’.

 

‘Ik kreeg zoveel informatie tijdens mijn scheiding, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Om samen met een deskundige alle stukken door te spreken en te beseffen wat de gevolgen voor mij waren, kon ik betere keuzes maken’. 

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op


Velden met een * zijn verplicht

Nederlandse mediators vereniging
adr
Kring van scheidingsspecialisten