Voordelig scheiden: mijn tarieven

Mijn tarieven zijn helder en duidelijk. Wil je volledige begeleiding of willen jullie veel zelf regelen? Beide mogelijkheden kunnen. Je weet vooraf precies waar je aan toe bent. Wel zo fijn toch?

Heb je een uitgebreide rechtsbijstandverzekering met dekking voor ‘vermogen’? Dan heb je vaak ook dekking voor mediation bij echtscheiding. Je mag dan vaak zelf een mediator kiezen. Wil je weten of dit ook voor jou geldt? Neem gerust contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Uit elkaar/scheiden budget*

€995,- p.p.

Kunnen jullie samen overleggen en willen jullie zelf thuis ook aan de slag? Dan past de Budget uit elkaar/scheiden bij jullie. Onder deskundige begeleiding krijgen jullie alle handvatten om samen tot jullie overeenkomst te komen.

*Alleen voor samenwonend of gemeenschap van goederen


Mediationgesprekken (max. 3)


Financiële, juridische en emotionele begeleiding


Alimentatieberekening


Ouderschapsplan


Echtscheidingsovereenkomst

Uit elkaar/scheiden uitgebreid

€1250,- p.p.

Willen jullie volledige begeleiding? Dan is dit een goede keuze. Alle gesprekken worden onder deskundige begeleiding gevoerd en jullie krijgen op alle gebieden (financieel, juridisch en emotioneel) professionele ondersteuning.

Voor alle relatievormen incl. huwelijkse voorwaarden


Mediationgesprekken (max. 5)


Financiële, juridische en emotionele begeleiding


Alimentatieberekeningen (meerdere scenario’s mogelijk om te berekenen)


Ouderschapsplan


Echtscheidingsovereenkomst


Berekening toeslagmogelijkheden van overheid


Kindgesprek indien gewenst


Updategesprek halfjaar na scheiden/uit elkaar

Voordelig scheiden of uit elkaar door middel van scheidingsbegeleiding/mediation

Door middel van mediation kan je samen voordelig scheiden. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. In dit gesprek kan ik je meer vertellen over wat je allemaal kan verwachten en duurt maximaal een uur. Ook kan ik natuurlijk al je vragen beantwoorden. Als je je goed voelt bij mijn aanpak en jullie door mij begeleidt willen worden dan kan je kiezen uit bovenstaande twee pakketten of mijn uurtarief.

Uurtarief

Voel je je prettiger bij een uurtarief? Dat mag natuurlijk ook. Ik reken € 75 per persoon per uur. Uiteraard inclusief btw. Wil je van tevoren zeker weten wat het gaat kosten, moeten jullie veel regelen of bijvoorbeeld jullie huwelijkse voorwaarden afwikkelen? Dan is het uitgebreide pakket of mijn uurtarief het meest interessant. Verwachten je er heel snel samen uit te zijn en zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen of samenwonend? Dan is een uurtarief of het basispakket misschien handig. Aan jou de vrijheid om te kiezen.

Welke werkzaamheden vallen onder dit uurtarief?

Tot de werkzaamheden waarover ik mijn uurtarief bereken horen:

  1. De zogenoemde ‘directe’ uren. Dit zijn de uren die jullie echt bij mij zitten
  2. Het schrijven van het echtscheidingsconventant
  3. Het schrijven van het ouderschapsplan
  4. Het maken van een alimentatie berekening
  5. Eventuele aanvullende correspondentie over de scheiding

Hebben we verder nog kosten?

Naast mijn kosten heb je de kosten om het echtscheidingsconvenant en aanverwante afspraken in te dienen bij de rechtbank. Dit moet verplicht door een advocaat gebeuren. Houdt hierbij rekening met € 500 als jullie het via mijn advocaat laten indienen. Naast de advocaatkosten betaal je ook altijd griffiekosten (administratiekosten van de rechtbank).Voor 2019 is dit vastgesteld op € 297.

Komen we in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp?

Het kan zijn dat jullie inkomen en vermogen beneden een bepaalde grens is waardoor je in aanmerking kan komen voor gesubsidieerde rechtshulp. Dit kan je op de site van de Raad voor Rechtsbijstand nakijken. Als je er niet uitkomt kan ik ook altijd even met je meekijken. Ook als je in aanmerking komt voor een toevoeging kan ik jullie begeleiden.

Let op!

Er zitten wat haken en ogen aan een toevoeging. Laat je van tevoren goed informeren over jouw situatie zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wil je zeker weten of je in aanmerking komt voor een toevoeging? Bel of mail me dan even. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Kan je ook bij ons thuis langskomen?

Jazeker, dat kan ook. In een straal van 25 kilometer rondom Alkmaar kan ik ook op verzoek bij jullie thuis komen. Hier reken ik wel een klein bedrag voor.

Tot slot

Tenslotte is het verstandig je af te vragen wat de kosten zijn als je niet voor mediation kiest. Wat zijn je alternatieven? Een alternatief is een advocaat in de arm te nemen. Wat kost het als je allebei een advocaat in de arm neemt en het op een rechtszaak laat aankomen (in geld)? Wat kost het wanneer je het conflict niet oplost (in tijd en stress)?

Wil je meer lezen over mediation of over wie ik ben en waar ik voor sta? Klik dan op de linkjes.

Scheidingsdeskundige
Nederlandse mediators vereniging
adr-logo
Kring van scheidingsspecialisten