Tarieven

Onze tarieven zijn helder en duidelijk. Wil je volledige begeleiding of willen jullie veel zelf regelen? Beide mogelijkheden kunnen. Je weet vooraf precies waar je aan toe bent. Wel zo fijn toch?

Uit elkaar/scheiden budget

€695,- p.p.

Kunnen jullie samen overleggen en willen jullie zelf thuis ook aan de slag? Dan past de Basis uit elkaar/scheiden bij jullie. Onder deskundige begeleiding krijgen jullie alle handvatten om samen tot jullie overeenkomst te komen.

Mediationgesprekken (max. 3)


Financiele, juiridische en emotionele begeleiding


Alimentatieberekeningen


Ouderschapsplan


Echtscheidingsovereenkomst

Uit elkaar/scheiden uitgebreid

€1250,- p.p.

Willen jullie volledige begeleiding? Dan is dit een goede keuze. Alle gesprekken worden onder deskundige begeleiding gevoerd en jullie krijgen op alle gebieden (financieel, juridisch en emotioneel) professionele ondersteuning.

Mediationgesprekken (max. 7)


Financiële, juridische en emotionele begeleiding


Alimentatieberekeningen


Ouderschapsplan


Echtscheidingsovereenkomst


Financiële toekomst na scheiding


Kindgesprek


Updategesprek halfjaar na scheiden/uit elkaar

Voordelig scheiden of uit elkaar door middel van scheidingsbegeleiding/mediation

Door middel van mediation kan je samen voordelig scheiden. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. In dit gesprek kan ik je meer vertellen over wat je allemaal kan verwachten en duurt maximaal een uur. Ook kan ik natuurlijk al je vragen beantwoorden. Als je je goed voelt bij mijn aanpak en jullie door mij begeleidt willen worden dan kan je kiezen uit bovenstaande twee pakketten.

Uurtarief

Voel je je prettiger bij een uurtarief? Dat mag natuurlijk ook. Ik reken € 75 per persoon per uur. Uiteraard inclusief BTW. Wil je van tevoren zeker weten wat het gaat kosten en moeten jullie veel regelen? Dan is het uitgebreide pakket wellicht het meest interessant. Verwachten je er heel snel samen uit te zijn? Dan is een uurtarief of het basispakket misschien handig. Aan jouw de vrijheid om te kiezen.

Welke werkzaamheden vallen onder dit uurtarief?

Tot de werkzaamheden waarover ik mijn uurtarief bereken horen:

  1. De zogenoemde ‘directe’ uren. Dit zijn de uren die jullie echt bij mij zitten
  2. Het schrijven van het echtscheidingsconventant
  3. Het schrijven van het ouderschapsplan
  4. Het maken van een alimentatie berekening
  5. Eventuele aanvullende correspondentie over de scheiding

Hebben we verder nog kosten?

Naast mijn kosten heb je de kosten om het echtscheidingsconvenant en aanverwante afspraken in te dienen bij de rechtbank. Dit moet verplicht door een advocaat gebeuren. Houdt hierbij rekening met ongeveer € 500.
Als jullie zelf een advocaat hebben dan kan deze het indienen. Ik heb ook eventueel een advocaat die het voor je in kan dienen. Naast de advocaatkosten betaal je ook altijd griffiekosten (administratiekosten van de rechtbank).Voor 2018 is dit vastgesteld op € 291.

Komen we in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp?

Het kan zijn dat jullie inkomen en vermogen beneden een bepaalde grens is waardoor je in aanmerking kan komen voor gesubsidieerde rechtshulp. Dit kan je op de site van de Raad voor Rechtsbijstand nakijken. Als je er niet uitkomt kan ik ook altijd even met je meekijken. Ook als je in aanmerking komt voor een toevoeging kan ik jullie begeleiden.

Let op!

Er zitten wat haken en ogen aan een toevoeging. Laat je van tevoren goed informeren over jouw situatie zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wil je zeker weten of je in aanmerking komt voor een toevoeging? Bel of mail me dan even. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Kan je ook bij ons thuis langskomen?

Jazeker, dat kan ook. In een straal van 30 kilometer rondom Alkmaar kan ik ook op verzoek bij jullie thuis komen.

Tot slot

Tenslotte is het verstandig je af te vragen wat de kosten zijn als je niet voor mediation kiest. Wat zijn je alternatieven? Een alternatief is een advocaat in de arm te nemen. Wat kost het als je allebei een advocaat in de arm neemt en het op een rechtszaak laat aankomen (in geld)? Wat kost het wanneer je het conflict niet oplost (in tijd en stress)?