Jullie mediator: Penny Bleeker-Bloem

Ik ben Penny Bleeker – Bloem, jullie gediplomeerde mediator en scheidingsbegeleider. Zelf ben ik een kind van gescheiden ouders en weet daardoor hoe het is om als kind een vechtscheiding mee te maken. Dit zorgt er ook voor dat ik mij inzet om dit soort scheidingen te helpen voorkomen als mediator.

Ik ben sinds 2010 gelukkig getrouwd met Robert en wij hebben een gezin met hierin mijn zoon Ruben uit mijn vorige relatie. Samen met Robert heb ik nog een dochter Rosalie gekregen. Ik weet uit ervaring waar je als ouders doorheen gaat als je uit elkaar gaat en daarna de draad weer moet oppakken. Als alleenstaand ouder maar ook als samengesteld gezin. Niet altijd makkelijk, maar wel de moeite waard!

Hoe kan je ons helpen?

Scheiden is een ingrijpende periode waarin je heel veel moet regelen. Dit kan je natuurlijk allemaal zelf uitzoeken en regelen, maar je kan het ook uit handen geven aan een gespecialiseerde scheidingsbegeleider/mediator. Als je voor de laatste optie kiest kom je uit bij mij. Ik begeleid jullie gedurende de gehele scheiding.

De door jullie gewenste oplossingen toets ik aan de juridische termen. Zijn die akkoord dan kijk ik verder dan het juridische stuk. Vergeet namelijk de fiscaliteit niet. Soms kunnen regelingen juridisch wel hout snijden, maar vindt de Belastingdienst de gewenste constructie een schenking. Door zowel met een juridische als fiscale bril te toetsen krijgen jullie een maatwerkovereenkomst.

En vergeet tenslotte de emoties niet. Ook daar is uiteraard alle ruimte voor.

 

In plaats van winnen-verliezen naar een win-win situatie

Waarom ben je mediator geworden?

Ik ben begonnen als verzekeringsadviseur bij een klein kantoor. Daarna ben ik steeds verder doorgegroeid via diverse functies bij Univé en daarna binnen de Rabobank. Ik groeide door van de particuliere klant naar klanten met grote bedrijven. Grote bedrijven vond ik echter niet zo bij mij passen. Ik werk liever met de persoon achter het bedrijf. Persoonlijk, maatwerk en met aandacht.

Na een opleiding tot basis-mediator had ik de smaak te pakken en ben ik inmiddels ook gespecialiseerd familie-mediator. Ik heb inmiddels mijn opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) afgerond en kan jullie naast alle juridische en emotionele zaken ook financieel compleet bijstaan.

Om de kwaliteit van mijn dienstverlening te waarborgen ben ik lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en de branchevereniging ADR

Met oog voor elkaar, uit elkaar

missie-bloem-mediation

Mijn missie

Ik wil een positieve impact hebben op het leven van mensen, juist ook in moeilijke tijden. Mensen helpen als ze dit nodig hebben totdat ze weer verder kunnen en een frisse nieuwe start kunnen maken.

visie-bloem-mediation

Mijn visie

Mijn visie is dat geen enkele ouder of kind in Nederland meer een vechtscheiding hoeft mee te maken. Door mijn unieke aanpak worden jullie begeleid in de verandering van jullie rol van partners naar ouders. Ex-partners bestaan, ex-ouders niet.

Wil je meer lezen over mediation en wat dit voor je kan betekenen? Kijk dan eens op deze pagina.

Scheidingsdeskundige
Nederlandse mediators vereniging
adr-logo
Kring van scheidingsspecialisten