Zorgeloos je hypotheek en scheiding regelen

Bloem mediation

Eerst scheiden of eerst een hypotheek?

Zou het niet fijn zijn als het beiden kon? Want waar ga je beginnen? Als je gaat scheiden of uit elkaar gaat dan is meestal een van de eerste vragen: waar ga ik na de scheiding wonen? Kan je de huidige woning overnemen, of moet je op zoek naar een ander adres? Niet weten waar je aan toe bent kan een hoop stress opleveren. Zou het niet fijn zijn als iemand je daarbij helpt?

Zoek dan niet verder, want wij ontzorgen je. Door de unieke samenwerking tussen de mediator en de financieel adviseur kunnen we jou heel snel laten weten waar je aan toe bent. Kan je de woning overnemen? Wij regelen het overnemen van het deel van de woning van je ex-partner. Ga een ander huis kopen? Wij geven je snel een indicatie in welke prijscategorie je kan gaan zoeken. Wij zorgen ervoor dat het convenant ook door de bank wordt geaccepteerd zodat je zeker weet dat jouw droomhuis ook echt jouw droomhuis wordt.

Klaassen en Retz

Dat geeft rust in een hectische tijd

Willen jullie weten welke mogelijkheden er zijn?

Hoe gaat het in zijn werk?

Al tijdens het intakegesprek weten jullie of het financieel haalbaar is om jullie woonwensen te realiseren. Weten jullie nog niet zeker wat jullie ideale oplossing is? Wij begeleiden jullie daar bij. Het moet voor jullie beiden een win-win situatie opleveren.

Als je kiest voor de combinatie om de scheiding tegelijk met je hypotheek te regelen dan heeft dat een aantal voordelen:

  • Je hoeft je gegevens maar één keer aan te leveren;
  • Je weet al aan het begin van het traject welke oplossingen er mogelijk zijn. Geen vervelende verrassingen achteraf;
  • Wij zorgen ervoor dat het scheidingsconvenant volledig aansluit op de hypotheek.

Hoe zit het met de partner die geen hypotheek afsluit?

Als je kiest voor de combinatie van je scheiding regelen samen met je hypotheek kan soms een van beide partners geen hypotheek krijgen. Bijvoorbeeld als het inkomen te laag is en er geen eigen vermogen is. Wij zorgen er natuurlijk voor dat alles open, eerlijk en transparant verloopt voor beide partners. Wij geloven als als beide partners een fijne woonomgeving hebben, er weer ruimte is voor een toekomst los van elkaar.

Nederlandse mediators vereniging
adr-logo
Kring van scheidingsspecialisten